کد خبر 276487
۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۵

ایجاد خط تولید جلبک

ایجاد خط تولید جلبک

معاون علوم دانشگاه آزاد اسلامی از ورود دانشگاه به حوزه ترکیبی معدن و هوش مصنوعی خبرداد و گفت: در حال طراحی رشته‌هایی در حوزه معادن با بهره‌گیری از فناوری‌های نوینی مانند هوش مصنوعی هستیم.

به گزارش حیات، علی اکبری، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با مهر از برنامه‌های این دانشگاه برای توسعه آموزش و کاربردهای صنعتی در حوزه کشاورزی خبر داد و گفت: در دانشکده کشاورزی، تمرکز ویژه‌ای بر ورود به صنایع نوظهور به‌ویژه تولید جلبک‌های پرکاربرد مانند اسپیرولینا صورت گرفته است؛ جلبک‌هایی که کاربرد وسیعی در صنایع غذایی، دام‌پروری و لوازم آرایشی-بهداشتی دارند.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی پیش‌تر تجربه موفقی در تولید جلبک در واحد تبریز داشته و اکنون نیز در صفادشت در حال راه‌اندازی خط تولید این محصولات است. تکنولوژی موردنیاز نیز تا حد زیادی فراهم شده و حتی در بخش بهداشت و تولید محصولات ثانویه، سابقه فنی در اختیار داریم.

او درباره مزایای این محصول خاطرنشان کرد: ساده‌ترین کاربرد این جلبک‌ها تغذیه دام است که با توجه به وجود دامداری در دانشگاه، امکان «تولید تا مصرف» را فراهم کرده‌ایم. همچنین با تغییر شرایط پرورش، می‌توان از این جلبک‌ها در تغذیه انسانی یا صنایع آرایشی استفاده کرد. تجربه‌ای مشابه نیز در واحد مشهد وجود داشته که مجوزهای لازم برای توسعه صنعتی را کسب کرده بود.

معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد همچنین با اشاره به فقدان نیروی متخصص در حوزه کشاورزی گفت: در کشور با کمبود نیروی انسانی متخصص مواجه‌ایم. مشکل ما در کشاورزی، زمین و آب نیست بلکه نبود افرادی است که کشاورزی را علمی و دقیق بشناسند و اجرا کنند. متأسفانه هنوز نگاه عمومی به کشاورزی، سنتی و کم‌اهمیت است و همین باعث کاهش تقاضای دانشجو در این رشته شده است.

وی تأکید کرد: ما به دنبال آن هستیم که با استفاده از زیرساخت‌ها و پتانسیل‌های موجود، اعتماد عمومی به دانشگاه را در حوزه کشاورزی افزایش دهیم. اگر بتوانیم نمونه‌های موفق از میان دانشجویان پرورش دهیم، این رشته احیا خواهد شد.

او همچنین از ورود جدی دانشگاه آزاد به ترکیب رشته‌های معدنی با فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی خبر داد و گفت: بهترین معادن کشور در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان قرار دارند، اما متأسفانه دانشجوی کافی برای پوشش علمی آن‌ها نداریم. در همین راستا، برنامه‌ای برای ترکیب علوم داده، هوش مصنوعی و معدن طراحی شده و در حال اجراست. حتی در برخی پروژه‌ها، اساتید ما روی داده‌های معادن آمریکا کار می‌کنند، در حالی که به داده‌های معادن داخلی ایران دسترسی مناسبی وجود ندارد.

علی اکبری افزود: با طراحی دوره‌های کارشناسی ارشد و کاردانی ترکیبی، در تلاش هستیم تا در استان‌هایی چون یزد، کرمان، آذربایجان شرقی و سیستان و بلوچستان تبلیغات هدفمند انجام داده و رشته‌های در حال فراموشی را احیا کنیم. اگر حتی ۳۰ تا ۴۰ دانشجو جذب شوند، رشته زنده خواهد ماند.

او در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت علمی و عملی فراوانی در حوزه کشاورزی، معدن و فناوری دارد که در صورت بهره‌گیری صحیح، می‌تواند به حل بخشی از چالش‌های توسعه‌ای کشور کمک کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha